Je bent hier:

WAAR VINDT U ONS ?

De Luchtvaarthall, een indrukwekkende ruimte met de allures van een kathedraal, is een deel van het Koninklijk Leger Museum. Dit negentiende-eeuwse bouwwerk, opgetrokken uit natuursteen, baksteen, metaal, glas en zink voor het dak, imponeert door zijn volume met een lengte van 170 m, 70 m breedte en 40 m hoogte. De Luchtvaarthall bevindt zich in het Jubelpark, dicht bij de Europese wijk, een reeks paleizen gegroepeerd rond de triomfboog met drie arcaden.

null

Plaats

Jubelpark
1000 Brussel

null

Prijs

Details via de volgende link
MRA-KLM

null

Uren

van dinsdag tot zondag
10 uur tot 16 uur

null

Meer informatie

Museum receptie
+32 2 737 78 33

BESTEMMING

MET DE TREIN

Station Schuman aan de westkant van het Jubelpark

MET DE METRO

Lijnen 1 en 5 leiden naar station MERODE

MET DE BUS

Neem lijn 22, 27 of 80, halte GAULOIS; of lijn 61, MERODE stop.

MET DE TRAM

Neem lijn 81, halte MERODE

WAT KUNT U NOG BEZOEKEN ?

HET SKY CAFE

Het Sky Cafe van het Koninklijk Leger Museum heet je welkom in de Luchtvaarthal. We bieden drankjes, diverse broodjes en kleine gerechten tegen zeer betaalbare prijzen.

Op het terras kunt u genieten van het uitzicht op de unieke verzameling van het Brussels Air Museum.

 

DE MUSEUM SHOP

Links van de receptie, bij de ingang van het Koninklijk Leger Museum, bevindt zich de Museum Shop waar u een breed aanbod luchtvaartboeken, plastic schaalmodellen en souvenirartikelen kunt vinden.

De aangeboden boeken behandelen aspecten van de militaire geschiedenis in het algemeen maar u vindt er ook boeken over de Belgische en buitenlandse luchtvaart in het bijzonder.

 

DE SABENA STAND

De vroegere Belgische nationale luchtvaartmaatschappij SABENA is vertegenwoordigd door een Caravelle, in de kleuren van de maatschappij, die op een sokkel bij de ingang van de hall is geplaatst en ook door een stand waar onder meer een cockpit van een Boeing 707 te zien is.

De stand toont een grote hoeveelheid schaalmodellen, uniformen, affiches en andere voorwerpen van SABENA die in 1935, 10 jaar na de historische Congo-vlucht door Edmond Thieffry, de keizerlijke route België-Congo inwijdde.

DE PARA-COMMANDO STAND

Op de stand van de rode en groene baretten staan voor de Dakota DC3 onder andere een Minerva recce jeep, een AS 24 met aanhanger, een 60 mm en een 81 mm mortier.

Tal van vitrines met foto’s en nooit eerder vertoonde documenten vertellen het verhaal van deze elite-eenheid van het Belgische leger. Poppen tonen verschillende uniformen, en niet te vergeten zijn de poppen getooid met de springuitrusting die in de romp van de C-119 Flying Boxcar opgesteld staan